Ya Dagang cuba fitnah Mat Rempit Terengganu

0
396

Pengarah Majlis Tindakan DUN (MTD) Seberang Takir, Zakaria Dagang atau lebih dikenali di kalangan ahli-ahli Pas Terengganu sebagai Ya Dagang nampaknya semakin terdesak untuk menyerang kerajaan BN Terengganu pimpinan YAB Dato’ Seri Ahmad Razif Abd Rahman Menteri Besar Terengganu.

Kali ini Ya Dagang cuba menjadikan Mat Rempit sebagai sasaran serangan beliau tanpa menunjukkan bukti yang konkrit Ya Dagang cuba mengelirukan masyarakat umum bahawa isu rempit kembali menjadi satu masalah besar bagi kerajaan negeri.

Sedangkan Supt. Abdul Razak Hasan yang berjawatan Ketua Jabatan Siasatan & Penguatkuasaan Trafik Kontinjen Terengganu yang menjelaskan kedudukan sebenar angka statistic gen Mat Motor ini.

Pas Terengganu sepatutnya membuat kenyataan rasmi sekiranya tidak berpuas hati dengan laporan dari ibu pejabat polis Terengganu cawangan trafik kerana tidak sukar untuk mendapat angka sebenar tentanh gejala rempit ini

Adakah Ya Dagang sengaja manipulasi angka tidak sampai 5 pertaus baki gejala rempit tersebut.

Kenapa Ya Dagang tidak menceritakan tentang penurunan kadar bilangan rempit sehingga 95 peratus kepada Mat Motor Terengganu

Anda nilala sendiri manfaat litar yang dibina oleh MB Razif kerana iainya mengurangkan gejala rempit dan ia melahirkan anak Terengganu di pesada dunia dalam sukan permotororan jika kena pada ganyanya.

Bersambung…

#KohorLokKohorBodoYaDagang

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here