PBSNT sedia 10,000 tiket aksi TFC lawan JDT!

0
368
Tiket TFC dan JDT dijual Sabtu ini. – Gambar Offical TFC

Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) menyediakan sebanyak 10,000 keping tiket untuk perlawanan Liga Super yang menemukan Terengganu Football Club (TFC) dengan Johor Darul Ta’zim (JDT) yang berlangsung di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah (SSINS) Sabtu ini.

Menurut laman Facebook rasmi TFC memberitahu sebanyak 8,000 keping tiket akan dijual di SSINS pada hari perlawanan manakala baki 2,000 dijual melalui dalam talian (tiket online) yang dilaporkan telah habis dibeli oleh penyokong beberapa hari lalu.

Jualan tiket di kaunter SSINS akan bermula jam 10:30 pagi sehingga jam 12.00 tengah hari serta akan disambung jam 2:15 sehingga habis perlawanan.

Bagi mengelak daripada berlaku kejadian tidak diingini termasuk lebihan penonton, setiap seorang dihadkan membeli sebanyak tiga keping sahaja.

Namun pengendali page berkenaan tidak mengumumkan berapa keping tiket yang diperuntukkan kepada pasukan pelawat.

Sementara itu untuk pemegang pas bermusim boleh memasuki stadium seperti biasa walau bagaimanapun pemegang pas yang masih menggunakan resit bayaran pas tidak akan dibenarkan masuk.

Untuk kemudahan penyokong pintu stadium akan mula dibuka seawal jam 6.30 Petang bagi tiket online serta semua jenis tiket dan sebarang makluman tambahan bakal dimaklumkan dari masa ke semasa.

Perlawanan tumpuan di antara dua pasukan teratas liga dijangka menarik ribuan penyokong Peteh bagi menyaksikan persembahan pemain Skuad Penyu di bawah kendalian Haji Irfan Bakti Abu Salim yang merupakan satu-satunya pasukan yang mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan yang paling kompetitif di negara ini.

Bagi yang tidak dapat ke stadium boleh menyaksikan di kaca tv menerusi siaran langsung yang dibawakan oleh TV9 jam 8:30 malam. -sumber Terengganu.news

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here