Chiken Cottage Lebarkan Sayap Ke German

0
386

Hannover Germany, 5 Mac 2018 – Chicken Cottage Limited telah menandatangani Master Franchise Agreement dengan pihak Chicken Cottage Germany GmbH sempena perasmian pembukaan cawangan pertama di German baru-baru ini, dengan mensasarkan pembukaan 15 cawangan baru dalam tempoh tiga (3) tahun akan datang.

Chicken Cottage telah memulakan perniagaan di Webley, North London pada tahun 1994 dengan pembukaan cawangannya yang pertama berasaskan rasa unik produk – produk ayam. Chicken Cottage terus berkembang dengan dengan pembukaan 104 restoran di seluruh dunia yang sebahagian besarnya di United Kingdom dan selebihnya di Algeria, Libya, Pakistan, Iraq, Italy, Belgium, Canada dan Malaysia.

YBhg Dato’ Wan Nawawi Hj Wan Ismail, Pengerusi Chicken Cottage Limited semasa ucapan perasmiannya berkata, pembukaan cawangan ini menjadi platform kepada perkembangan perniagaan francais Chicken Cottage di Eropah di masa hadapan. Chicken Cottage sebagai sebuah syarikat milik kerajaan negeri Terengganu, mampu menjadi penyedia makanan halal yang berkualiti tinggi untuk masyarakat Islam di Jerman selaras dengan nilai dan kekuatan kerajaan Negeri Terengganu sendiri. Malah, jenama Chicken Cottage akan menjadi pemacu kepada perkembangan industri makanan halal di seluruh dunia yang mempunyai masyarakat dari pelbagai latar belakang agama.

Rakan kongsi Chicken Cottage Germany GmbH berkata, bahawa indusri makanan halal mempunyai peluang yang besar di Jerman berikutan penawaran makanan halal yang terhad. Beliau yakin bahawa Chicken Cottage akan terus relevan sebagai alternatif kepada penyediaan produk halal kepada komuniti Muslim dan bukan Islam di Jerman serta masyarakat pemuda Islam khususnya.

Chicken Cottage Limited diwakili oleh YBhg Dato’ Wan Nawawi Hj Wan Ismail Pengerusi Chicken Cottage Limited, Dr Wan Ahmad Rudirman bin Wan Razak Pengarah Chicken Cottage Holding Sdn Bhd, Lim Nasrul Halim Senior Vice President Pembangunan Perniagaan Global Chicken Cottage Limited dan turut hadir adalah Mr Ismail Khamees, Mr Ali Aziz Schamsalah

Diharapkan pembukaan cawangan pertama Chicken Cottage di German ini akan menjadi platform kepada perkembangan perniagaan francais di Eropah untuk tempoh tiga(3) tahun akan datang, dengan pembukaan beberapa cawangan baru di Berlin pada 2018 dan Hamburg, Frankfurt dan Munich pada 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here