10 Laporan Polis : Lagi FITNAH Datang Dari Pas, Kini Di Dun Jabi

0
670

Sebanyak 10 laporan Polis dibuat oleh Pergerakan Pemuda UMNO Dun Jabi terhadap ‘Din Te’l yang juga seorang Pemuda Pas Dun Jabi yang mana telah membuat fitnah dalam status facebook beliau pagi ini.

Kenyataan tersebut menuduh UMNO mengugut guru-guru “Umno terdesak.. penjawat awam.. cikgu diugut.. dok sokong kene transfer jauh..”, beliau memaksudkan kenyataan tersebut dikeluarkan oleh Adun YB Mohd Iskandar Jaffar selaku Adun Jabi.

Dalam ruangan komen juga, Din Tel telah membuat FITNAH kepada YB Mohd Iskandar menyalahgunakan peruntutkan pembangunan Dun Jabi yang diterima tahun ini untuk membeli ‘Telefon Bimbit @ Tablet’ dari jenis ‘Lenovo’  dan digaihkan kepada guru-guru sekolah di Dun Jabi.

Beliau yang juga pemilik sebuah syarikat ‘Pemaju & Perunding Hartanah & Syarikat Telekomunikasi’ yang beralamat No. 126 Kg Tok Dor, Jerteh, MUNGKIN tidak mendapat projek membekal Tablet berkenaan lalu membuat FITNAH terhadap Adun Jabi?

Menurut sumber pejabat Dun Jabi, pemberian Tablet Lenovo itu adalah sumbangan daripada pihak Kementerian Pelajaran Malaysia yang mana diberikan kepada guru-guru sekolah di daerah Besut termasuk di Dun Jabi.

Sumbang itu juga disampaikan melalui Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu dan YB Mohd Iskandar dijemput untuk menyerahkan kepada guru-guru memandangkan beliau seorang Adun Barisan Nasional (BN) yang menang dalam pilihanraya 2013 yang lalu.

Pada petang ini juga beliau turut akan menyampaikan sumbangan tersebut di Sekolah Menengah Kebangsaan Jabi.

Pergerakan Pemuda UMNO Dun Jabi membuat laporan POLIS terhadap Fitnah yang dilemparkan oleh Din Tel.

Ketika ini banyak FITNAH yang dilemparkan oleh PAS kepada BN Terengganu tidak kira sesiapa mereka, ahli Pas, Pemuda Pas, Adun Pas, Ustaz Pas dan juga Ulama Pas juga tidak terlepas membawa berita atau cerita-cerita FITNAH di laman media sosial kini.

Bab kata orang tua-tua, kalua kepalanya senget… ekor juga akan tetap senget… yang mana sekarang ini berlaku dalam Pas dimana mereka setiap masa menyatakan bahawa mereka memperjuangan Agama Islam (Agama Allah) akan tetapi perbuatan mereka langsung tidak mengikut ajaran Agama yang sebenar.

Sebagai contoh FITNAH yang terbaru berkenaan  BAS AMPHIBIACOACH yang telah diheret masuk kedalam setiap ceramah Pas diseluruh negeri oleh YB Bukit Payong Mohd Nor Hamzah yang juga Ketua Penerangan Pas Terengganu.

Dikatakan FITNAH Ulama’ SUK itu kerana beliau sendiri membawa berita yang tidak sahih dengan hanya mendengar cerita dan rakaman yang hanya sekerat sahaja dan tidak melihat secara keseluruhannya semasa kejadian itu berlaku.

Lantas ianya dijadikan modal dalam ceramah-ceramah Pas dan apabila terkantoi (terdedah) dengan video rakaman sebenar Ulama’ SUK berkenaan tidak pun memohon maaf diatas FITNAH yang dilakukan sebelum itu.

Sama yang berlaku kepada YB Mohd Iskandar di Jabi apabila hanya mendengar berita Tablet Lenova yang disampaikan oleh Adun Jabi it uterus menabur FITNAH di media sosial tanpa bertanya sumber Tablet itu dating dari mana.

Itulah….. rakyat perlu tahu SIAPA PAS sebenarnya???

JANGAN SALAH MEMBERI UNDI ANDA… KERANA PAS TIDAK PERNAH BERUBAH… INGAT 1999-2004.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here